Behandeling van je paard

De behandeling van je paard duurt ongeveer 2uur. Ik begin met de anamnese, dit is een vraaggesprek met jou om wat meer te weten te komen over je paard, wat jullie doen, jullie doelen, management rondom je paard en de geschiedenis. 

Na de anamnese palpeer ik je paard. Ik ga op zoek naar warmte/kou, waar stroomt het en waar niet, waar zit spanning en waar heeft je paard evt. pijn. Ook neem ik een paar testen mee, zoals ogen, huid en de balans.

Daarna volgt de bewegingsanalyse. Ik kijk hoe je paard op het harde in stap en draf loopt. Mocht het nodig zijn dan wil ik dit ook graag op het zachte zien aan de longeerlijn en dan mogelijk ook nog de galop.

Na deze beweging is je paard en de spieren wat opgewarmd en palpeer ik nogmaals om te voelen of ik verschil voel t.o.v de 1e palpatie.

 

De behandeling begin ik in met Cranio Sacraal samen met eventueel ontspannende olie waarbij je paard zich kan en mag ontspannen zowel fysiek als mentaal. Door deze ontspanning van je paard laat hij/zij ook het lijf beter los en kan ik fijn gaan masseren. Deze combinatie van ontspanning en masseren werkt super voor je paard. Ik behandel het hele paard van hoofd tot staart. De gespannen gebieden bij je paard kan ik behandelen met de guasha steen deze werkt dieper door op de fascia lagen. Behandeling met guasha ondersteunt mijn massage met de handen.

Waar nodig kan ik taping aan het einde van de behandeling aanbrengen om de kracht van de massage langer door te laten werken.

Een andere opties is om als extra ondersteuning Moxa in te zetten bij je paard. Dit gebruik ik meestal als ik kou in het lijf blijf voelen.

 

Je paard bepaalt wat er gebeurt!

Uiteraard gaat alles in overleg met jou als eigenaar.

 

Je krijgt van mij een uitleg van mijn bevindingen tijdens een behandeling, adviezen en tips.

 

Na de behandeling is het goed om het paard 10-15 minuten te stappen aan de hand, hierdoor kunnen de afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Na de behandeling geef ik advies 3 dagen rust te nemen. Rust betekent NIET rijden, wel wandelen, lekker op de wei of kan de 3e dag licht worden gelongeerd. Na 3 dagen kan het rijden weer (rustig) worden opgepakt. 

Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig (binnen 4 maanden), voor een optimaal resultaat. Dit is afhankelijk van het probleem, als het probleem al langer aanwezig is kunnen er meer behandelingen nodig zijn.

 

Graag van te voren even melden mocht het paard net gevaccineerd/ontwormd zijn.

 

Touch your horse!

"Verbinding maken via aanraking, voel vanuit je hart, kijk en luister naar het lichaam van het paard wat het ons vertelt"

 

 

Een behandeling van paardenmassagetwente vervangt geen reguliere behandeling van een dierenarts. Raadpleeg voor medische behandeling eerst een dierenarts.

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb