Ondersteuning taping en essentiële oliën en moxa

 

TAPING

Taping kan als ondersteuning worden gebruikt bij verschillende problemen van de bewegings spieren en fascia. Aanbrengen van tape is een mooi verlengstuk van een behandeling. Ik werk met Vetkin Tape. Deze is speciaal ontwikkeld voor gebruik bij dieren.

 

Wat gebeurt er nu bij taping?

De tape heeft invloed op huid en haren. Stimuleert receptoren in de huid zodra het paard gaat bewegen en kan de beweging daardoor beïnvloeden, niet alleen de huid maar ook de lagen eronder de fascia en spieren worden beïnvloed. Verklevingen kunnen hierdoor worden opgeheven en de bewegingsrange wordt vergroot. Daarnaast wordt de doorbloeding gestimuleerd en werkt de tape pijndempend. 

 

ESSENTIËLE OLIËN

Essentiële oliën zijn 100% natuurlijk en puur! Ze werken op zowel lichamelijk, emotioneel en spiritueel niveau. De kracht van de natuur is bijzonder! Ik werk met oliën van D'oterra en Chi. Paarden zijn heel gevoelig voor de effecten van deze oliën omdat ze zo dicht bij de natuur staan. De toepassing van olie kan variëren. Ik kan ze tijdens de massage masseren op de huid. Het paard kan eraan ruiken, likken van je hand of ze kunnen worden ingezet op reflexpunten. Je paard bepaald zelf waar hij behoefte aanheeft. Het blijft zeer bijzonder te zien hoe een paard reageert op de geur van oliën. In vrijheid eet een paard bloemen en planten waar ze baat bij hebben. Ze herkennen de helende werking van de natuur. Ze kunnen gretig happen naar de olie of draaien hun hoofd er voor weg.

 

MOXA

Moxa is van oudsher een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Moxa is het branden van een gedroogd kruid (bijvoetkruid) dat in de vorm van een staafje is gerold (sigaar). Deze staaf wordt brandend vlak boven het behandelend gebied gehouden, met de hand als beschermlaag om de warmte te voelen, hierbij wordt het weefsel door de warmte en de stimulerende werking van de kruiden behandeld. Hierbij gaan energiebanen en reflexpunten weer beter doorstromen en aan het lichaamsproces deelnemen, blokkades worden opgeheven! Moxa geeft o.a. veel verlichting en fysieke ondersteuning bij chronische- en gewrichtspijnen, energie gebrek en slapte. Daarnaast ook in te zetten in revalidatieprocessen van botbreuken en peesblessures.